top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıBy donex

Erkeklerin İç Giyim Dünyası

Bugün onu lüks moda evlerinin podyumlarında buluyoruz, ancak atlet olarak da bilinen kolsuz bluzun birkaç yüzyıl öncesine dayanan ilginç bir geçmişi var.

Başlangıçta kombinezon veya iç çamaşırı olarak kullanılmış ve ağırlıklı olarak fiziksel olarak zorlu faaliyetler ve işler yürüten veya spor yapan işçiler tarafından kullanılmıştır.

Gömleğe benzeyen, geniş yakalı ve kolları olmayan bir giysi olan "İtalyan stili" adı, kürek sporu yapan sporcular tarafından, daha doğrusu canottieri tarafından yıllarca kullanıldığından gelir, ancak efsaneye göre orijinal buluşa atfedilir.

Fransız asilzade Jean Des Fauches'e (16. yüzyılda yaşamış) bir anlık öfkeden sonra gömleğinin yakasını ve kollarını yırttığı için .



Bugün atlet erkekler ve kadınlar tarafından giyiliyor; ancak giyilebilirlik açısından tasarımda ufak farklılıklar var. Koruyucu bir amaç üstlenen, yıllar içinde farklı anlamlarla öne çıkan, yalnızca samimi bir işleve sahip olmayan, gerçek bir giyim eşyası haline gelene kadar bir giysidir. Yirminci yüzyıl boyunca atlet her zaman zamanın geleneklerine ayak uydurarak, giderek daha fazla modanın vazgeçilmezi haline geldi. 1950'lerde ve 1960'larda, genellikle kot pantolon, gömlek ve deri ceketlerle eşleştirilen resmi olmayan erkek giyiminin önemli bir unsuru haline geldi; James Dean  ve Marlon Brando gibi tanınmış ünlüler gündelik görünümleri şehvetli bir dokunuşla yeniden yarattılar.










Orijinal kullanım alanını iç çamaşırı olarak netleştiren fanila, yaş sınırı olmaksızın tüm erkek ve kadınların gardırobunu istila etti. Ceketin iç kısmı, spor kıyafeti olarak kullanılabilen veya tek başına hafif bir yaz tişörtü olarak kullanılabilen çok yönlü bir giysidir. Çok yönlülüğü ve vazgeçilmezliği, moda dünyasında önemli bir yer edinmesini garantiledi ve gardırobun zamansız bir klasiği olduğunu doğruladı.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page